Welke soorten industrieel onderhoud zijn er en hoe kan het IIoT helpen?

Hoe kunnen IIoT-diensten beter in industrieel onderhoud passen? En hoe krijgt u voorspellend onderhoud in uw fabriek? Wij beantwoorden het hier!

Wat is de beste scenario wanneer wij over onderhoud praten? U bent het, denk ik, met mij eens dat het beste scenario het voorkomen van problemen is - dit klinkt als de ideale situatie toch? Echter, kunnen industrieën dit nog niet, ook al zijn er wel een paar op gang om daar te komen.

Als u een reden wilt, kunnen we zeggen dat de industrieën nog niet op dat niveau zijn - niet door de technologie, maar misschien omdat de gegevens te complex zijn.

In het dagelijks leven heeft het technische team geen tijd om erachter te komen wat sommige veldgegevens betekenen en al helemaal niet om er een plan voor te maken.

Uw dag is vol met de dagelijkse taken die u moet doen, waardoor u geen tijd heeft om uit te zoeken hoe deze complexe oplossingen werken. Tegenwoordig, dankzij de ontwikkeling van Industry 4.0 en met de oplossingen van het Industriële Internet der Dingen, is er een nieuw perspectief voor gegevens analyse.

Geen zorgen, u hoeft geen gevorderde wetenschapper te zijn om de informatie van smart apparaten te begrijpen. De dashboard en de diensten in de IIoT-oplossingen bieden een eenvoudige manier om te begrijpen wat er aan de hand is.

Dit maakt de evolutie van correctief naar voorspellend onderhoud soepeler en sneller dan ooit. Om hier te komen, kunnen we eerst beginnen met een geleidelijke invoering van oplossingen in een soort onderhoud, tot dat het doel van voorspellende realiteit bereikt is.

Over wat voor soort onderhoud praten we eigenlijk en hoe kan IIoT in elk scenario passen?

Als u het antwoord voor deze vragen wil weten, blijf lekker lezen en dan beantwoorden we dit samen.

Blijf op de hoogte van de wereld van IIoT en Netilion.

Abonneer nu op onze nieuwsbrief om informatieve artikelen te ontvangen. Door u in te schrijven gaat u ermee akkoord dat u het Privacybeleid hebt gelezen en accepteert. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven.



Kritieke industriële apparatuur

Als eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende kritieke niveaus zijn in industriële apparatuur. Normaal zijn apparaten op de kritieke niveau's A, B en C verdeeld.

Op basis van het kritieke niveau weet het onderhoudsteam welke instrumenten of apparaten meer aandacht nodig hebben, om bijvoorbeeld stillegging te voorkomen.

Wanneer we naar apparatuur met het kritieke niveau A verwijzen, dan is deze apparatuur essentieel voor productieprocessen en moet de kwaliteit onderhouden worden. Als het apparaat een probleem heeft, beïnvloedt het uw hele productielijn en veroorzaakt het een stillegging.

Apparatuur met het kritieke niveau B heeft een invloed op uw productie, maar legt het niet stil. Natuurlijk gaan deze problemen wel wat hoofdpijn en stress creëren, maar ze kunnen gelukkig opgelost worden, of in ieder geval tijdelijk, met lopende processen in de achtergrond. Het kan gebeuren dat een tijdelijke stillegging nodig is om de apparatuur goed te repareren.

Tenslotte, kijken we naar een apparaat met het kritieke niveau C. Wanneer er een storing van het apparaat optreedt, gaat dat niet de productie beïnvloeden. Het probleem kan later worden hersteld, zelfs als het apparaat uitgevallen is of zonder redelijke nauwkeurigheid werkt.

De vraag is, waarom leg ik alle kritieke niveau's van industriële apparaten uit? Nou, verschillende soorten onderhoud zijn nodig, afhankelijk van de kritieke niveau's. Bijvoorbeeld, als we het over gepland correctief onderhoud hebben, wordt de storing van het apparaat waarschijnlijk gezien als niveau C.

Dit betekent dat het op korte termijn geen invloed heeft op de productieprocessen. Echter, apparaten met niveaus B en A hebben voorkomend, of zelfs voorspellend onderhoud nodig om ongeplande stilstand te vermijden.

Wat is correctief onderhoud?

Correctief onderhoud wordt dagelijks in elke industriële sector gedaan. Dit soort onderhoud helpt wanneer een apparaat tijdens gebruik een storing krijgt. Meestal zijn er twee verschillende soorten correctief onderhoud: geplande en ongeplande.

Ongepland correctief onderhoud gebeurt wanneer een apparaat met een hoog kritiek niveau faalt en u er zo snel mogelijk aan moet werken om het proces weer te laten lopen.

Wanneer dit gebeurt, is het waarschijnlijk een stillegging en verliest u elke minuut geld. In sommige situaties kunt u zelfs basismaterialen en eindproducten verliezen.

Gepland correctief onderhoud gebeurt wanneer een apparaat of instrument met een laag kritiek niveau faalt, maar dat geen invloed op de productie heeft. In dit geval is het mogelijk om onderhoud te plannen - maar soms kan dit soort onderhoud niet altijd de beste oplossing zijn.

Hoe kan IIoT gebruikt worden bij correctief onderhoud?

Wanneer een apparaat uitvalt, is het belangrijk om het zo snel mogelijk weer op gang te krijgen. In dit scenario kunnen IIoT-diensten u helpen om het onderhoud te versnellen.

Bijvoorbeeld, u kunt een combinatie van smart tablet, afstandsbedieningen en IIoT-diensten gebruiken om toegang tot apparaat-documenten te krijgen die voor onderhoud nodig zijn.

U kunt een Field Xpert SMT70 of een Field Xpert SMT77  samen met Netilion Library gebruiken. Dit kan u helpen om snelle toegang te krijgen tot apparaatbestanden en documenten, maar ook om het apparaat opnieuw in te stellen, met behulp van de uitstekende gebruikersinterface van Field Xpert.

Netilion-Analytics

Vervolgens, als u nog meer online controle wilt hebben, kan Netilion Health een belangrijke upgrade zijn om dit soort situaties in uw fabriek te voorkomen!

Wat is preventief onderhoud?

Nu zijn we eindelijk bij het hoofdstuk preventief onderhoud gekomen. Zoals u al heeft gezien, is de naam vanzelfsprekend. Alle acties bij preventief onderhoud richten zich op het verminderen van ongeplande storingen, door apparaten in goede staat te houden.

Preventief onderhoud kan een tijdschema structuur hebben. Dit betekent dat u bijvoorbeeld een apparaat regelmatig moet schoonmaken en dat u elke twee maanden een stukje moet vervangen. Het kan ook een gebruiksschema volgen, bijvoorbeeld dat na 2000 lopende processen de olie vervangen moet worden.

Tenslotte kunt u ook preventief onderhoud doen door een productieschema. Na bijvoorbeeld vervaardiging van 5000 producten, is het noodzakelijk om het apparaat schoon te maken en een paar basis dingen te veranderen.

In de industrie verwijst preventief onderhoud naar het vermijden van ongeplande storingen en de levensduur van apparatuur te verlengen.

Hoe kan ik het IIoT gebruiken bij preventief onderhoud?

Hier kunt u ook uw industriële tablet voor gebruiken, zoals de Field Xpert samen met de IIoT-diensten. Als eerste is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle geïnstalleerde apparaten en instrumenten in uw fabriek. Dit helpt u bij de voorbereiding van preventief onderhoud om te weten welke apparaten vervangen moeten worden.

In deze situatie is Netilion Analytics een geweldige optie bij preventief onderhoud, omdat het een duidelijk overzicht van uw fabriek geeft. Vervolgens biedt Netilion Health ook de gezondheidsgeschiedenis van alle aangesloten apparaten aan.

Dit helpt u om alle diverse problemen van apparaten te begrijpen.

Wat is voorspellend onderhoud?

Iedereen wil dit soort onderhoud hebben, maar tot nu toe is dat niet zo eenvoudig. Voorspellend onderhoud is, wanneer u de gezondheidsstatus van apparaten online of handmatig frequent controleert om mogelijke veranderingen te zien.

Op basis van deze gegevens kunt u correcte actie ondernemen en toekomstige problemen vermijden - inderdaad, u kunt soort van in de toekomst kijken! Meestal hebben grote machines een doorlopende controle met meerdere meetpunten, die een ODS (Operating Deflection Shape) spectrum of een andere techniek gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om te zien of er actie moet worden ondernomen.

Voor automatiseringsprocessen is het belangrijk om de verzamelde gegevens van slimme apparaten te begrijpen. De nieuwe IIoT-diensten bieden een soepele en intelligente manier om gemakkelijk de verzamelde gegevens te begrijpen van uw slimme veldapparaten.

Netilion-Health

Tegelijkertijd is de belangrijkste uitdaging hoe de gegevens verzameld zijn, omdat de meerderheid van de apparaten nog steeds alleen een analogisch 4-20 mA signaal heeft- een verdrietig feit!

Gelukkig zijn er nieuwe en meer mogelijkheden om toegang tot de informatie te krijgen. Bijvoorbeeld, met WirelessHART en Bluetooth apparaten, kunt u gemakkelijk de verzamelde gegevens in een Field Edge apparaat integreren en ze daarmee naar de cloud versturen.

Hoe kan ik IIoT gebruiken bij voorspellend onderhoud?

IIoT-diensten spelen een essentiële rol om voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Voordat u meteen actie gaat ondernemen, is het echter belangrijk om te controleren wat voor soort informatie u wilt verzamelen en de oplossing op de verzamelde gegevens van de IIoT-dienst baseren.

Het grootste verschil met de vorige oplossingen is dat u met de nieuwe IIoT-diensten, zoals Netilion, een rechtstreekse manier kunt vinden waardoor u snel informatie kunt begrijpen.

U hoeft geen gegevensanalist te zijn om de informatie te begrijpen!

Dit is het grootste voordeel van IIoT-diensten: de vereenvoudiging en interpretatie van de verzamelde gegevens uit het veld.

Hoe implementeer ik het concept van voorspellend onderhoud in mijn fabriek?

De eerste stap is om de denkwijze van uw team te veranderen van reactief naar proactief.

Om dit te doen, is het belangrijk dat u gegevens van veldapparaten verzamelt. Tegenwoordig is het ophalen van gegevens heel gemakkelijk en met lage kosten. Verder krijgt u ook diagnose-informatie van apparaten, waarmee u niet onnodig apparaten hoeft te vervangen.

Hieronder heb ik artikelen vermeld voor als u meer informatie over dit onderwerp wilt:

Vervolgens kunt u alle gegevens in de cloud integreren. Hier speelt het Field Edge apparaat een belangrijke rol om gegevens naar de cloud soepel te integreren.

U kunt deze artikelen lezen als u meer over die mogelijkheden wilt leren:

Tenslotte kunt u zich ook op IIoT-diensten abonneren, zoals Netilion Health, Library, Analytics en Connect. Deze diensten bieden gloednieuwe functies aan uw fabriek aan, waarmee het slimmer dan ooit kan zijn.

Krijg een beter idee over onze IIoT-diensten om uw fabriek te helpen:

Na al deze stappen heeft u ultieme toegang tot alle gegevens in uw fabriek. Het leukste is dat u de gegevens overal en altijd kunt controleren op verschillende media: mobiele telefoon, laptop, tablet, enz.

Zoals ik aan het begin al zei, meerdere bedrijven willen zich sneller voortbewegen naar een voorspellend-onderhoud niveau en digitale gegevens gebruiken voor hogere productiviteit, verminderde stilleggingen en om de kwaliteit van de productie te garanderen.

Wat zou u willen?

Als u dit artikel leuk vond, vergeet het niet met collega's te delen of op sociale media te plaatsen met #Netilion

Tot dan!

Call4Action_BlogButton_Analytics_B